HomeActuele HypotheekrenteOver onsContact

Hypotheekgeldgever Argenta

In 1956 werd Argenta opgericht als financieringsmaatschappij. Zij specialiseerde zich in persoonlijke leningen. Sinds 1964 treedt Argenta tevens op als depositokas. In 1974 werd Argenta Verzekeringen (Aras) opgericht. Sinds 1997 verstrekte Argenta Spaarbank hypotheken in Nederland. In een sneltempo groeide de bank uit tot de grootste buitenlandse geldverstrekker op de Nederlandse markt. Argenta is actief in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Vandaag de dag is Argenta de vijfde grootste Belgische bank.

De kernmarkten van Argenta bestaat uit het verstrekken van hypotheken en het aanbieden van spaarrekeningen aan particulieren. In Nederland is Argenta in de eerste plaats actief via inkoopcombinaties en franchiseketens. Zij biedt haar producten aan via het intermediair. Alleen via een adviseur kunnen nieuwe cliënten zich aanmelden.

Op het gebied van prijsconcurrentie scoort Argenta erg goed. Tevens is het kredietrisico bij deze bank relatief klein. Het beheer en de administratie van Argenta wordt uitbesteed aan de hypotheekservicers Quion en Stater.

 Bekijk de actuele hypotheekrentetarieven!